Mån – Fre: 11.00 till 18.00 – Andra tider Enl. överensk.

073 – 891 21 21

HIFU

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud (HIFU) ansiktslyft utan kirurgi

HIFU

HIFU FÖR ANSIKTE OCH KROPP, UPPSTRAMANDE BEHANDLING

Behandling är FDA-godkända för att ge diskret lyft och strama upp huden i ansiktet, halsen och på kroppen.

HIFU är en relativt ny kosmetisk behandling för huduppstramning. Det är ett icke-invasivt och smärtfritt alternativ till ansiktslyft. HIFU riktar fokuserad ultraljudsenergi till målområdet, vilket bränner temperaturen till bekväma 70°C utan att skada hudytan. Detta är den enda icke-invasiva enheten på marknaden som tillåter den djupaste penetrationen av energi, med inriktning på djup på 3 mm och 4,5 mm för ansiktslyft och huduppstramning.

Den höga mängden energi som HIFU avger gör den till den perfekta lösningen för att stärka, konturera och ta bort överflödiga celluliter.

Denna icke-invasiva ansiktslyftning ger en effekt i tre lager med långvariga resultat. HIFU-teknologi stimulerar optimal kollagenproduktion genom termisk energi, som fyller på huden inifrån. Återställ ditt ungdomliga utseende med synbart minskade fina linjer och rynkor.

Du kommer att märka reduktion av rynkor och ansiktslyftande och uppstramande effekter direkt efter behandlingen. Bästa resultat uppnås på en till tre månader, och ombyggnad av ansiktskollagen tar cirka 13 veckor för att avsevärt förbättra den övergripande hudtonen.
Med bara 2 till 4 sessioner kan du förvänta dig bestående resultat i 3 till 6 månader.


 

HIFU – hur fungerar det?
Inledningsvis gör vi en konsultation för att säkerställa att du är mottaglig för behandlingen. Därefter markeras behandlingsområdet och appliceras en speciell ultraljudsgelé på huden för att den hög intensiva fokuserade ultraljudet leds in i huden till det valda hudlagret samt musklerna under. Detta påverkar kollagen- och elastinfibrerna samt orsakar en sammandragning av vävnader.

HIFU kan behandla lös hud som framträder på ansikte och kropp. Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals (”kalkonhals”)
 • Mage

Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling
Viktigt!

Innan HIFU-behandlingen får du inte konsumera alkohol och/eller blodförtunnande mediciner. Det är även viktigt att du inte bör ha gjort botox eller fillers en månad innan. Det är även viktigt att inte göra botox eller fillers tre månader efter du har gjort din HIFU-behandling .

Längden på en behandling är beroende på vilket område som ska behandlas. Generellt pågår en behandling från 20 – 90 minuter. En konsultation bokas alltid innan en HIFU-behandling.

Att tänka på efter en behandling:
Tänk på att det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling. Det är dock inte normalt om huden svullnar allvarligt. Den som genomför en HIFU-behandling bör följa dessa tips:

 • Öka ditt dagliga vattenintag,
 • Använd en ansiktsmask med fuktgivande, eller rikligt med fuktgivande kräm första veckan efter din behandlingen,
 • Undvik bastu, ånga och drastiska aktiviteter och liknande i två dagar efter behandlingen,
 • Undvik spabehandlingar, massage och liknande i två dagar efter behandlingen,
 • Undvik makeup direkt efter behandlingen

Resultat och varaktighet
Vanligtvis behövs endast 2-4 behandlingar för att huden ska stramas åt med HIFU-behandlingen. Det första resultatet med behandlingen kan visas sig tre månader efter behandlingen och huden kan då kännas lite stramare. Om man behandlar fettkuddar (t e x dubbelhaka) kan man se effekt efter ca 3 månader. Kollagen- och elastinproduktionen pågår mellan 1-3 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det slutliga resultatet visar sig således efter cirka tre månader efter utförd behandling.

Hur länge resultatet varar varierar från person till person och beror på bl.a. ålder, medicinering, rökning och hudkvalité. Men vanligtvis varar resultatet cirka ett till två år efter utförd behandling.

Biverkningar eller risker
HIFU en icke kirurgisk behandling som inte kräver återhämtningstid. Metoden har använts världen över och omfattningen av utförda behandlingen har gjort den till en säker behandling. Metoden är säker och ger inga bestående biverkningar.

Normalt förekommande biverkningar är följande:

 • ökad rodnad
 • viss svullnad
 • viss obehag/smärta under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen. 

Mycket sällsynta biverkningar:

 • Nervskada
 • Blödning
 • Ärrvävnad

Notera att rodnaden, svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner oftast under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. En del personer kan uppleva viss smärta vid känningar i flera dagar efter HIFU-behandlingen.

Detta är normalt och beror på att man har arbetat med hudens nedre lager som börjar stramas åt.

 

Prislista HIFU behandlingen

Ansikte + Hals                                                                   4 990:-

Dekolletage                                                                        2 990:-

Dubbelhaka och Hals                                                       2 590:-

Hals                                                                                      2 590:-

Kindlyft                                                                                2 590:-

Pannlyft                                                                                1 750:-

Dubbelhaka                                                                         1 750:-

 

 Mage                                                                                     5 500:-